گرده گل زنبور عسل
گرده گل زنبور عسل، دانه هایی پر از گرده های گلها است که توسط زنبورهای کارگر جمع آوری و بسته بندی میشود. آنها گرده را با دوز کمی از ترشح غدد بزاقی یا شهد مخلوط میکنند و در سبدهای پاهای عقب قرار میدهند.
نان زنبور عسل
گرده های جمع شده، در کندو توسط بزاق زنبوران پرستار مرطوب و تکه تکه شده و در سلولها بسته بندی می شوند. سپس سطح گرده با یک لایه نازک عسل و موم پوشانده می شود که نان زنبور عسل نامیده می شود و به لطف اسید لاکتیک بهوجود آمده، حفظ می شود.
ترکیبات گرده گل
گرده حاوی پروتئینها، اسیدهای آمینه، کربوهیدرات ها، لیپیدها و اسیدهای چرب، ترکیبات فنلی، ویتامین ها، آنزیم ها و کوآنزیم ها می باشد.
کاربردهای گرده گل در کلنی
زنبورهای عسل، از بدو تولد تا سن ۱۵ الی ۱۸ روزگی از گرده تغذیه می کنند. گرده، باعث رشد اعضای داخلی بدن، به ویژه رشد غدد شیری زنبورهای عسل می شود.
گرده گل سبب تقویت غدد ترشح موم می گردد. به همین دلیل است که در بهار با فراوانی گرده گل، زنبورها موم بافی زیادی دارند. دانه گرده، در دوره پرورش نوزادان زنبور عسل بیشترین مصرف را در کلنی دارند.
بیشتر بدانیم:
اهمیت گرده گل در کلنی
- سبب فعالیت تخمدان و افزایش تخمگذاری ملکه زنبور عسل میشود.
- باعث افزایش طول عمر زنبور عسل و ایجاد مقاومت در برابر بیماریها (مانند نوزما) میگردد.
- باعث افزایش ذخیره چربی بدن زنبور عسل میشود و در نتیجه قدرت زمستانگذرانی افزایش مییابد.
- در طبیعت، مانع افت شدید جمعیت کلنی میگردد.
- در کلنی، مانع اختلال در تولید زهر و رفتار دفاعی زنبورهای عسل میشود.
- در کلنی، باعث تقویت غدد مومساز، غدد شیری و سایر غدد داخلی بدن زنبور عسل میگردد.
تجربه کاربردی
در فصولی که گرده فراوان است، با نصب تله گرده گیر جلوی دریچه پرواز، درصدی از گرده ها را ذخیره نمائید. کیک گرده تهیه کنید و از اواخر تابستان تا قبل از اینکه زنبورها به خوشه دائمی بروند، به کلنیها کیک گرده بدهید.