لیمو عسلی یکی از معجون های بسیار خوشمزه با طعم ترش و شیرین و عطر خاص برای فصل سرد سال است. برای تهیه این معجون به برش های لیمو تازه، عسل طبیعی، چوب دارچین و زنجبیل نیاز داریم. لیمو عسلی را می توان به همراه چای و سایر دمنوش ها سرو کرد.
این معجون موجب تقویت سیستم ایمنی و پاک سازی بدن می شود و برای بسیاری از بیماری های ویروسی و سرماخوردگی بسیار مفید است. اما مهم ترین خاصیت این معجون خوشمزه، پیشگیری و درمان گلو درد و سرماخوردگی است. بنابراین این چاشنی گزینه مناسبی برای استفاده در روزهای سرد پاییز و زمستان است.
پیشنهاد ما به شما این است که در فصل لیمو ترش، این معجون خوشمزه و معجزه گر رو درست کنید و در روزهای پاییز و زمستان با نوشیدن چای و دمنوش به همراه لیمو عسلی لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه لیمو عسلی
لیمو ترش ۱۵ عدد
زنجبیل تازه ۱ تکه
چوب دارچین ۱ عدد
عسل به مقدار لازم
طرز تهیه لیمو عسلی با زنجبیل و دارچین
لیمو ترش را ابتدا به مدت نیم ساعت داخل آب قرار دهید تا تلخی پوست لیموها گرفته شود. سپس آبکش کنید پس از خشک شدن لیمو ترش یک چاقوی تیز بردارید و سر و ته لیموها را بزنید، سپس به صورت حلقههای نازک برش بزنید. بعد از اینکه لیموها را برش زدید، با نوک چاقو هستههای لیمو را خارج کنید.
یک شیشه خشک و تمیز بردارید و یک ردیف از برشهای لیمو را داخل شیشه بریزید؛ سپس یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی روی لیموها بریزید. دوباره یک ردیف لیمو توی شیشه بگذارید و یک قاشق عسل روی آن بریزید. این کار را تا زمانی که شیشه پر شود، ادامه بدهید. هر چند ردیف چوب دارچین و زنجبیل را لابهلای لیموها بگذارید.
توجه داشته باشید که لایه رویی باید عسل باشد؛ یعنی سطح لیموها با عسل پوشانده شود. در مرحله آخر در شیشه را محکم ببندید و شیشه را به مدت دو روز پشت پنجره آفتابگیر یا روی بالکن و حیاطی که رو به آفتاب است، بگذارید. بعد از دو روز میبینید که عسل با لیمو آب انداخته و سطح شیشه را تا روی لیموها آب گرفته است. سپس معجون آماده شده باید به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کنید تا با نفوذ عسل درون لیمو، همه خواص عسل و خواص لیمو در هم آمیخته شود تا معجون لیمو عسلی آماده مصرف شود. (لیموها با عسل کاملا پرورده شوند).
نکات مهم
۱ ـ این معجون را میتوانید به جای عسل طبیعی با شکر تهیه کنید که در این صورت خاصیت ضد سرماخوردگی را نخواهد داشت؛ ولی طعم و مزه آن در چای تفاوتی ندارد. برای تهیه لیمو عسلی با شکر کافی است که در هر ردیف به جای عسل یک قاشق غذاخوری شکر روی ردیف لیموها بریزید.
۲ ـ حتما هسته لیموها را بیرون بیاورید؛ زیرا در غیر این صورت معجون شما تلخ خواهد شد.
۳ ـ استفاده از چوب دارچین اختیاری است؛ همچنین میتوانید از غنچه گل محمدی برای لابهلای لیموها استفاده کنید.
فواید عسل و لیمو :
عسل و لیمو هر کدام به تنهایی دارای خواص متعدد و ویژه ای هستند که مورد توجه بسیاری از متخصصان تغذیه قرار گرفته اند. هم عسل و هم لیمو دارای خواص ضد باکتری و آنتی اکسیدانی هستند. در نتیجه مصرف آنها موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. همچنین ترکیب عسل و آبلیمو می تواند به کاهش وزن و افزایش سلامت پوست و مو کمک کند.
- به گوارش کمک می کند. مشکلات گوارشی مانند نفخ، گاز معده، سوزش معده و یبوست، برای بسیاری از مردم مشکلات مزمنی هستند که می توانند زندگی روزمره شان را دگرگون کنند. یکی از ساده ترین راه های بهبود این مشکلات گوارشی، نوشیدن روزانه ی آبلیمو و عسل است.
- سلامت قلب تان را افزایش می دهد. آبلیمو و عسل می تواند احتمال بروز این بیماری های خطرناک را کاهش دهد. آبلیمو و عسل هر دو سرشار از پتاسیم هستند. مشاهده شده پتاسیم، فشارخون را که از عوامل مهم حملات قلبی است، کاهش می دهد. همچنین خواص آنتی اکسیدان و ضدالتهاب این نوشیدنی، از قلب در برابر التهاب های عضلانی و دیگر فشارها محافظت می کند.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. تقویت سیستم ایمنی بدن به ویژه در فصل سرما بسیار حائز اهمیت است و مخصوصا الان که بیماری کرونا انسان ها را تهدید می کند. کمبود خواب، استرس و رژیم غذایی بد، سیستم ایمنی بدن را مختل می کند و ضعف سیستم ایمنی با بروز انواع سرماخوردگی و آنفولانزا خودش را نشان می دهد. ویتامین C لیمو و مواد معدنیِ عسل، سیستم ایمنی بدن تان را تقویت کرده و مبارزه با باکتری ها، ویروس ها و دیگر میکروب هایی را که موجب بیماری می شوند، آسان تر می کند.